We houden u graag op de hoogte van het verloop binnen ons bedrijf en bij onze leveranciers door de omstandigheden ontstaan door het Corona virus. 

Bij ons in de webwinkel worden veel producten rechtstreeks vanuit de koekoeksklokken fabrikant verstuurd. Deze zijn veelal in gebieden gevestigd die hevig zijn getroffen door het virus, zoals Zuid-Duitsland en Noord-Italië.

De bezorgdiensten in Nederland en België hebben aangegeven operationeel te blijven omdat dit van groot belang is. Ook in Duitsland en Italië zijn de bezorgdiensten nog operationeel, maar door het sluiten van de grenzen kan uw bestelling extra vertraging oplopen. 

Volgens het RIVM is de kans dat het virus op de door uw bestelde koekoeksklok zit is heel erg klein, maar niet helemaal uitgesloten. De kans dat het virus dan überhaupt nog besmettelijk is, is nog vele malen kleiner. Tot nu toe, is er zelfs nog geen enkel bewijs dat mensen via de post besmet zijn geraakt. 

In het algemeen raad het RIVM aan om regelmatig je handen te wassen. Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Hoe lang dat precies is, is nu nog onbekend. Dit kan variëren van enkele uren tot enkele dagen. Gezien onze koekoeksklokken vaak enkele dagen onderweg zijn zonder (veel) menselijk contact, heeft het virus weinig kans om te overleven. 

Koekoeksklokken uit Noord-Italië
Een deel van onze koekoeksklokken worden gefabriceerd in Noord-Italië. Door de nieuwe maatregelen van maandag 23 maart 2020 zijn alle werkplaatsen hier per direct gesloten. Dit betekent dat er vertraging oploopt in de verzending en productie van de door uw bestelde koekoeksklok van Pirondini of Progetti.