Is er een mankement aan uw koekoeksklok, of gaat u verhuizen? Dan moet de klok op de juiste manier worden ingepakt om zo (verdere) beschadiging te voorkomen. In deze blog zullen we omschrijven hoe u de klokken correct inpakt voor verzending via een kort stappenplan. Laat de klok aan de muur hangen totdat anders aangegeven!

  Stap 1: Sluit de koekoek deur met het kleine hendeltje.
  hendeltje koekoeksklok
  Stap 2: Trek de gewichten zo naar boven toe zodat ze rusten op de onderkant van de klok. Maak dan de gewichten en de slinger los. Nu de klok nog steeds aan de muur hangt stopt u een flexibel stukje draad tussen de kettingen om deze zo dicht mogelijk bij de onderkant van de klok te binden. Bundel de kettingen samen en in een klein zakje, of in aluminium folie en bindt het vast met een elastiekje of touwtje. Hiermee voorkomt u dat de kettingen de klok beschadigen en het zorgt ervoor dat de kettingen niet in de war raken.
  kettingen inpakken koekoeksklok
  Stap 3: Haal de klok nu van de muur en haal de achterklep van de klok af. Plaats een stukje papier tussen de gong spiraal (deze zit aan de klep gevestigd) om hem tijdens het verzenden te beschermen.
  achterklep koekoeksklokgong spiraal klok
  Stap 4: Plaats de blaasbalg kleppen op elke blaasbalg en zet de achterklep terug. Dit zorgt ervoor dat de koekoek en draden niet bewegen tijdens het verzenden. Mocht u de originele blaasbalg kleppen niet meer hebben, dan kunt u eventueel een paperclip in een U-vorm vervormen en deze op de blaasbalg plaatsen
  Blaasbelg kleppen koekoeksklokpaperclip tot blaasbalgklep vormen
  Stap 5: Voor jachtklokken moet u de bovenkant van de klok losschroeven, en deze apart inpakken. Als de klok voor reparatie wordt verzonden, moet u dit deel (net als de gewichten) niet mee sturen.
  koekoeksklok kopstukgeen gewichten
  Stap 6: Stop de klok in een doos die wat ruimte over heeft een alle kanten voor de klok. Vul de doos dan met wat krantensnippers of een ander zacht materiaal. Plaats de klok in een plastic zak (eventueel een vuilniszak) en knoop deze dicht. Leg de klok met de bovenkant naar u toe gericht in het midden van de box en vul de rest van de box met krantensnippers. Zorg ervoor dat de doos tot aan de rand is gevuld, maar dat de doos niet te vol zit.
  Stap 7: Voeg de slinger en de pakbon van koekoeksklokonline.nl toe aan de doos en maak deze dicht met tape. Plak daarna het verzendlabel op de doos en lever het af bij het postkantoor.

  Authentieke koekoeksklok

  Laat een reactie achter