Over koekoeksklokonline.nl

Toen ik vroeger nog een klein jongetje was, ging ik vaak met mijn ouders op visite bij opa en oma. Zij hadden een koekoeksklok ophangen in de woonkamer die elk uur zong. Ik kan me nog goed herinneren dat ik dit als kind zo enorm leuk vond en dat ik altijd stond te wachten tot de koekoek uit zijn kooitje kwam samen met mijn neefjes en nichtjes. 

koekoeksklokonline.nl

Helaas ging de koekoeksklok kapot door ouderdom en moesten mijn opa en oma op zoek naar een nieuwe koekoeksklok. Tot hun grote verbazing konden ze nergens een leuke koekoeksklok vinden op het internet of in de winkels in de buurt. Dit vond ik zelf natuurlijk ook erg jammer, want ik heb nog steeds leuke herinneringen aan de koekoeksklok bij opa en oma. Om er voor te zorgen dat de koekoeksklok altijd zal blijven staan heb ik daarom deze webshop opgezet.

Inmiddels bestaat deze webshop, die ik samen met mensen in mijn omgeving run, een aantal maanden en zijn we gevestigd in Dongen, een klein dorpje bij Tilburg. We hebben al veel mensen blij mogen maken met een unieke koekoeksklok en willen in het vervolg natuurlijk nog meer mensen bewonderen met onze klokken en service!

Behoud van de Zwarte Woud Cultuur

handgemaakte producten

Eigenlijk is alles wel veranderd in de laatste 300 jaar, echter is er in de techniek van de mechanische koekoeksklok zo goed als hetzelfde gebleven. Houtbewerkers en klokkenmakers hebben de kunst van de handgemaakte klokken beschermd door dezelfde mechanismes te gebruiken als vroeger. Bij ons kunt u er daarom zeker van zijn dat, als u een authentieke koekoeksklok wilt kopen, deze met de hand is gemaakt in het Zwarte Woud in Duitsland.

Als partner van VdS bieden wij enkel mechanische uurwerken met VdS-certifcaat aan. Dit houdt in dat elke klok met dit certificaat is gemaakt volgens de strenge richtlijnen van de Zwarte Woud klok associatie en verzekert dat de klok is gemaakt met dezelfde onderdelen als de koekoeksklokken van de 18e eeuw.

Ook de moderne koekoeksklokken zijn verbonden met de Zwarte Woud cultuur: alle Progetti koekoeksklokken hebben onderdelen van Engstler, een koekoeksklokkenfabrikant uit het Zwarte Woud in Duitsland. Verder worden ook deze klokken met de hand gemaakt en combineren ze de traditionele werkwijze met de hedendaagse technieken voor klokken met een minimalistisch, speels en uniek ontwerp!

Persoonlijke Service

De laatste jaren is er veel veranderd in de retailwereld. Vroeger werd u geholpen met uw keuze door een verkoper in een fysieke winkel die u alles over de producten kon vertellen. Dit veranderde met de opkomst van online winkelen en vanaf nu draait het voornamelijk om efficiëntie. We vinden het jammer dat er tegenwoordig weinig persoonlijk contact is tussen een bedrijf en de consument. De visie van koekoeksklokonline.nl is daarom om het persoonlijk contact met u, de klant, voorop te stellen. We snappen dat u het fijn vindt om te zien van wie uw een product koopt en dat al u vragen gewoon snel en goed worden beantwoord (zoals het hoort). Het is ons doel u écht te helpen in het maken van de juiste keuze en het persoonlijke contact in de fysieke winkel na te bootsen.

Dit persoonlijk contact en de leuke gesprekken motiveert ons om door te blijven gaan. Het is geweldig om te zien hoe onze klokken in allerlei interieurs worden verwerkt door onze klanten. Zo bevat ons instagram account prachtige foto's van indrukwekkende interieurs waarin onze koekoeksklokken een belangrijke rol spelen.