Je moderne koekoeksklok heeft een tijdje gestraald in jouw interieur maar is nu een beetje van slag? Dat kan natuurlijk tot veel frustratie lijden! Geen paniek! Om er voor te zorgen dat deze problemen zo snel mogelijk zijn opgelost, hebben we een eenvoudige handleiding opgezet! Vaak gaat het namelijk maar om een klein probleempje wat gemakkelijk zelf op te lossen is.

De koekoek roept niet gelijk met het aantal uren

Het is klokslag 8 uur en het is tijd voor een kop koffie en om het journaal te gaan kijken. Echter is er een probleem: de vogel van jouw moderne koekoeksklok roept 9 of zelfs 10 keer om 8 uur! Niks is zo vervelend als een koekoek die niet gelijkt roept met het aantal uren. Dit is een probleem wat we vaakst horen terugkomen, maar gelukkig is het makkelijk op te lossen! Er zijn namelijk 2 dingen die je dan kunt doen:

  1. De batterij van de koekoeksklok er tussen 12 en 1 uur uit halen. Op deze manier reset de klok zich volledig en start de koekoek weer met één koekoeksroep om 1 uur.
  2. Sommige koekoeksklokken hebben een handige ‘adjust’ knop, waarmee de koekoek kan worden bijgesteld. Door deze knop een aantal keer in te drukken kan je de koekoek weer bij stellen. Als je dit dus om half 7 doet, moet de laatste keer dat je de adjust knop hebt ingedrukt de koekoek 6 keer roepen, zodat de koekoek om 7 uur 7 keer roept. Verder is het belangrijk dat de koekoek eerst is uitgeroepen voordat je weer opnieuw op de adjust knop drukt.

De koekoek komt niet meer uit zijn kooitje

Is de koekoek uit jouw koekoeksklok een beetje verlegen geworden en komt deze niet meer uit zijn kooitje? Wees niet getreurd: soms moet je hem een handje helpen! Voer daarom de volgende stappen uit:

  1. Haal de koekoeksklok van de muur, zet hem uit en haal de batterijen eruit;
  2. Beweeg het vogeltje voorzichtig met de hand handmatig in en uit de klok (doe dit een aantal keer);
  3. Stop de batterijen terug in de klok, zet de klok weer aan en hang hem terug aan de muur.

De koekoek zingt ook wanneer het donker is

Heeft de koekoek uit jouw koekoeksklok moeite met in slaap vallen wanneer het donker is? En blijft hij daarom maar door zingen wanneer jij probeert te slapen? Allereerst is het belangrijk om te weten dat de lichtsensor van de koekoeksklokken in sommige gevallen een beetje gevoelig is; ook van een nachtlampje kan de koekoeksklok denken dat het gewoon licht is. Het is daarom belangrijk om eerste te kijken of het echt helemaal donker is.

In sommige gevallen kan de sensor van de koekoeksklok ook licht opvangen van het licht van de lantaarnpaal aan de straat dat door een kiertje van de gordijnen naar binnen schijnt. Probeer de lichtsensor van de koekoeksklok eens te bedekken met een sjaal of leg een kleed over de klok om erachter te komen of het inderdaad aan de hoeveelheid licht in huis ligt.

De koekoek zingt niet op het volle uur (maar bijv. 20 minuten eerder)

 Is je koekoek een beetje van slag, waardoor deze niet meer op het volle uur naar buiten komt? Maar bijvoorbeeld 10 minuten eerder of later? Dan moet je je koekoeksklok een handje helpen. dit is gemakkelijk op te lossen:

  1. Haal de batterijen uit de klok
  2. Draai de minutenwijzer met de klok mee totdat je een klik hoort. Wanneer je de klik hebt gehoord, dan stop je met draaien.
  3. Trek de minutenwijzer voorzichtig loodrecht omhoog van de draaischijf van de wijzers (zie afbeelding hieronder).
  4. Zet de minutenwijzer op positie 12 (het volle uur) en druk de minutenwijzer voorzichtig tegen de wijzerplaat aan.
  5. Als het goed is, klinkt de koekoeksklok nu wel op ieder vol uur.
image

Heeft de moderne koekoeksklok nog steeds kuren?

Heeft jouw moderne koekoeksklok nog steeds kuren? Neem dan contact met ons op! We helpen je namelijk graag verder. In vele gevallen valt dit dan namelijk binnen de fabrieksgarantie van de moderne koekoeksklokken en wordt de koekoeksklok gratis gerepareerd of vervangen.  

8 opmerkingen

rombout freddy.

rombout freddy.

mijn koekoekje komt niet uit zijn hokje en deurtjes bijven dicht,okk handmatig geprobeerd ne batterijen (nieuwe erin gestopt te hebben)..graag plossing aub..grt.

Bert

Bert

De Koekkoek komt niet uit de klok. We hebben de batterijen er al uitgehaald en de Koekkoek handmatig een aantal keren in en uit bewogen. Nadien de batterijen er weer ingedaan. Het geeft niet geholpen. Wat kunnen we nog meer doen?

Bert

Bert

De Koekkoek komt niet uit de klok. We hebben de batterijen er al uitgehaald en de Koekkoek handmatig een aantal keren in en uit bewogen. Nadien de batterijen er weer ingedaan. Het geeft niet geholpen. Wat kunnen we nog meer doen?

Bert

Bert

De Koekkoek komt niet uit de klok. We hebben de batterijen er al uitgehaald en de Koekkoek handmatig een aantal keren in en uit bewogen. Nadien de batterijen er weer ingedaan. Het geeft niet geholpen. Wat kunnen we nog meer doen?

Karin

Karin

Het volume gaat steeds zachter klinken bij het aangeven van de laatste roepen van de vogel. Bv bij 12 uur zijn de eerste paar keer goed te horen en de laatste bijna niet. Wat is hier aan te doen. Ik hoor het graag.

Sigrid

Sigrid

Koekoek komt er helemaal niet uit. ..

Hennie

Hennie

De koekoeksklok stopt met lopen als wij de stand van het geluid van de koekoek op medium zetten. De klok heeft 3 standen, vol, medium en uit. Als de stand op vol staat loopt de klok netjes op tijd.

Dorothé Osnabrug

Dorothé Osnabrug

Goedemorgen
Ik kom er na het volgen van jullie advies niet uit. De koekoek komt er niet uit en geeft het slaan na een klein aanloopje volledig op…

Laat een reactie achter