De koekoeksklok kan tot zekere hoogte als het icoon van Duitsland en het Zwarte Woud worden gezien. De unieke handgemaakte klokken bevatten veel details en gedetailleerd snijwerk.

Vroeger werden de koekoeksklokken alleen in de winter verkocht, als extra inkomen voor de boeren. Tegenwoordig is de koekoeksklokkenindustrie uitgegroeid tot een van de belangrijkste bron van inkomsten in het Zwarte Woud. Verschillende fabrikanten uit dit gebied maken de koekoeksklokken nog steeds op de authentieke manier zoals dit 300 jaar geleden ging, speciaal voor u met de hand gemaakt.

Hoewel er enorm veel koekoeksklokken zijn, zijn er niet veel foto's van koekoeksklokken in een interieur die u kunnen inspireren om er eentje aan te schaffen. In dit artikel hebben we daarom de 15 mooiste koekoeksklokken in een interieur verzamelt. De foto's zijn erg gevarieerd: sommige foto's zijn gemaakt in een erg hip of alternatief interieur, terwijl andere foto's juist in een klassiek interieur zijn geschoten.

 Jachtklokken

Er zijn veel verschillende stijlen koekoeksklokken, hier kunt u meer over vinden in ons stappenplan voor het kopen van een koekoeksklok. In deze blog laten we twee stijlen zien: de jacht klokken en de chalet klokken. 

De jacht klokken zijn, zoals de naam het al zegt, gebaseerd op de elementen van de jacht en staan bekend op het gedetailleerde en professionele snijwerk dat met de hand is uitgesneden. De klokken beelden de elementen van de jacht uit, zoals een hertenkop, hazen en geweren. De bladeren hebben verschillende vormen, zoals de bomen in het bos van het Zwarte Woud.

Voor sommige modellen zijn de bladeren met de hand geschilderd door specialisten en voor anderen modellen is er voor gekozen om de klok maar in één kleur af te beelden.

Jachtklok koekoeksklok

bron: @RichardWeiss

koekoeksklok jacht

Bron: @jessicas.life.as.art

koekoeksklok zwarrte woud

Bron: @sil_vz

handgeschilderde koekoeksklok

Bron: @Dailyletterboard

koekoeksklok met hertenkop

bron: @PipersHouse

koekoeksklok met vogel

bron: All-About-Design

koekoeksklok hout

bron: @Keeganinteriors

antieke koekoeksklok

bron: @KentTisher

Chaletklokken

De chalet klokken beelden vaak hand geschilderde figuurtjes uit met uniek snijwerk. Vaak hebben deze klokken meer bewegende onderdelen dan de jachtklokken. De klokken bestaan uit drie verschillende thema's:

  • Zwarte Woud Boerderijen
  • Beierse Biertuinen
  • Huisjes uit het Alpengebergte

Alle thema's laten het alledaagse leven in het Zwarte Woud gebied en de Alpen zien en zijn tegenwoordig populairder dan de koekoeksklokken met een jacht thema.

De details in deze klokken zijn indrukwekkend: er zit veel tijd in het ontwerpen van de chalet huisjes die vaak elementen als een balkon of luikjes bevatten. Rond het huis is, naast een waterrad, vaak een tuin met dieren en bomen afgebeeld.

Verder hebben de Beierse Biertuinen chalet klokken natuurlijk een of meerdere bierdrinkers die elk uur hun glas in de lucht houden om te proosten!

koekoeksklok duitsland

bron: @Learntoloveyourground

koekoeksklok interieur

bron: @ShelbyScarlett

Koekoeksklok met toren

bron: @NikkiNg

koekoeksklok

bron: @HelenStephens

Schwarzwalder koekoeksklok

bron: @ThazzDe

koekoeksklok met gewichten

bron: @Kimmcwallen

koekoeksklok interieur

bron: @MarthaGille

 

Hopelijk hebben we u kunnen inspireren voor een authentieke koekoeksklok in uw huis. Wat deze klokken zo uniek maakt is dat er vrijwel niks is veranderd aan de techniek die is gebruikt in de laatste 300 jaar. De ambachtsmannen in het Zwarte Woud hebben de techniek zoveel mogelijk proberen te beschermen en dit is goed gelukt!

Omdat het onze missie is om de cultuur in het Zwarte Woud te bewaren, kunt u er bij onze webwinkel zeker van zijn dat alle authentieke uit onze collectie met de hand zijn gemaakt in Duitsland.

Bekijk onze collectie authentieke koekoeksklokken.

Authentieke koekoeksklok

1 opmerking

j r vermeulen

j r vermeulen

Ik heb een heleboel koekoeksklokken, maar er doen het er maar 3 van mijn Russische klok en nog wat is de ketting er af en ik heb geen idee hoe ik die er op krijg Hetzelfde euvel met mijn Zaanse klokken twee en 1 hele oude die moet helemaal opgeknapt worden. Ik ben helaas ziek geworden, kreek keelkanker en kan niks meer kunt u mij misschien helpen met wad adviezen, in ieder geval met die kettingen het gaat me aan mijn hart dat ze liggen te versloffen.

Vriendelijke groet j r Vermeulen

Laat een reactie achter